سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 369862

  بازدید امروز : 63

  بازدید دیروز : 41

درباره سلامتی

 
در گذشته مرا برادرى بود که در راه خدا برادریم مى‏نمود . خردى دنیا در دیده‏اش وى را در چشم من بزرگ مى‏داشت ، و شکم بر او سلطه‏اى نداشت ، پس آنچه نمى‏یافت آرزو نمى‏کرد و آنچه را مى‏یافت فراوان به کار نمى‏برد . بیشتر روزهایش را خاموش مى‏ماند ، و اگر سخن مى‏گفت گویندگان را از سخن مى‏ماند و تشنگى پرسندگان را فرو مى‏نشاند . افتاده بود و در دیده‏ها ناتوان ، و به هنگام کار چون شیر بیشه و مار بیابان . تا نزد قاضى نمى‏رفت حجّت نمى‏آورد و کسى را که عذرى داشت . سرزنش نمى‏نمود ، تا عذرش را مى‏شنود . از درد شکوه نمى‏نمود مگر آنگاه که بهبود یافته بود . آنچه را مى‏کرد مى‏گفت و بدانچه نمى‏کرد دهان نمى‏گشود . اگر با او جدال مى‏کردند خاموشى مى‏گزید و اگر در گفتار بر او پیروز مى‏شدند ، در خاموشى مغلوب نمى‏گردید . بر آنچه مى‏شنود حریصتر بود تا آنچه گوید ، و گاهى که او را دو کار پیش مى‏آمد مى‏نگریست که کدام به خواهش نفس نزدیکتر است تا راه مخالف آن را پوید بر شما باد چنین خصلتها را یافتن و در به دست آوردنش بر یکدیگر پیشى گرفتن . و اگر نتوانستید ، بدانید که اندک را به دست آوردن بهتر تا همه را واگذاردن . [نهج البلاغه]
 
نویسنده: همایون سلحشور فرد ::: جمعه 98/12/16::: ساعت 10:34 عصر

خط اول دفاعی سلامت برخلاف آنچه که این روز‌ها در رسانه‌ها تبلیغ می‌شود، بیمارستان نیست بلکه کوی و برزن و کف جامعه است!

و اولین مدافعان سلامت هم کسانی هستند که جلوی بار اضافی مراجعات به مراکز درمانی و افزوده شدن زحمت و دردسر کادر خدوم و جهادگر درمان را می‌گیرند؛ اما متاسفانه زحمات و خدمات جهادگران خط مقدم جبهه سلامت، عمداً یا سهواً دیده نمی‌شود.

کادر بهداشت و پیشگیری در خط مقدّم جبهه سلامت تلاش می‌کنند که کار به بیمارستان ها کشیده نشود؛ بیمارستان ها در واقع پشت جبهه سلامت و خط مقدم جبهه درمان هستند.

تا زمانی که خط مقدم جبهه سلامت، مراکز درمانی تلقی شده و شاخص سلامت، افزایش تعداد تخت بیمارستانی دانسته می‌شود، این خط شکسته است!

زمانی می‌توانیم ادعا کنیم خط مقدم جبهه سلامت حفظ شده است که ورودی افراد مریض و بیمار به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها رو به کاهش باشد.

برای کم شدن زحمات کادر درمان و امکان رسیدگی دقیق‌تر به مبتلایان به انواع بیماری‌ها (از جمله کرونا ) از سوی پزشکان و پرستاران عزیز در مراکز درمانی، باید خط اول دفاعی سلامت تقویت شود.

آموزش بهداشت، توانمند کردن افراد برای حفظ سلامتی خود، تدابیر پیشگیرانه و ارتقاء سلامت را باید در مهدکودک‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات، مساجد و ... تقویت کرد.

همچنین باید آموزه‌های طب سنّتی را -که بر پایه حفظ سلامتی استوار است (نه صرفاً درمان بیماری)- توسعه، ترویج و نهادینه ساخت و به بهانه وجود نسخه ها و افراد بدلی، نباید اصل آن را منکر شد و باید بدانیم هر چه را که اصالتی باشد، بدلی آن هم ممکن است باشد و هچ اصلی را به خاطر وجود بدلی آن نباید منکر شد.

این اولین خطوط دفاعی اگر جدی گرفته نشد و با بی‌اعتنایی‌ها تضعیف شد، هرچقدر هم که با مانورهای تبلیغاتی پرطمطراق بیمارستان بسازیم و تخت‌های بیمارستانی را بیافزاییم، جز بر زحمت و دردسر خلائق و هدر دادن سرمایه‌های کشور نیافزوده‌ایم.

به قول سعدی (علیه‌الرّحمه):  سرچشمه شاید گرفتن به بیل / چو پُر شد نشاید گذشتن به پیل

لینک در هفته نامه سلامت